maanantai 25. elokuuta 2014

Pennoset sisustavat

Ystäväni pikkusiskolla on aivan loistava maku kankaiden yms. suhteen ja myös kirppistuuria. Pääsin penkomaan hänen tilkkukasaansa ja nytpä onkin Pennosten olohuoneessa uudet verhot. Olen kyseiseen ikkunaan sovitellut jo monta, monta kangasta, mutta tämä tuo juuri sitä räväkkyyttä, mitä kaipasin ja sitoo samalla huoneen värit yhteen. Kiitos A.!

 
 
 
Keittiön hyllyt ovat saaneet pikkuhiljaa täydennystä ja suomalaisten klassikkojen nyhertäminen jatkui Antti Nurmesniemen Pehtoori-pannulla. Tunkiolla on kasvanut suuren suuri kesäkurpitsa. Joo-o, tiskit ovat tiskaamatta. Pennoset tarvitsevat kotihengettären!
 



perjantai 22. elokuuta 2014

Muovaa, muovaa

kesäkurpitsa
makkaroita
viherkasveja
teepannu
kahvipannu
 
ja
 
oboe
 
 
Kauhea Fimo-himo!
 
 

torstai 21. elokuuta 2014

Pärttyli ja Vilpurtti

Jatkoa edelliseen postaukseen...


Pärttylin kukkaset ovat kesän aikana kasvaneet ja uuttakin on istutettu. Pärttyli on myös saanut unikaverin, kastelukannun ja VIERAAN.



 
Vilpurtti on saapunut etelästä pisamaposkisena ja urheilullisena ja päättänyt muuttaa Pärttylin lähelle. Asunto on vielä etsinnässä.

Nuket saattavat olla Pee Wee -nukkeja 60-luvulta, mutta kerro toki, jos Sinulla on näistä jotain tietoa.

Puutarhuri Pärttylin viherhuone

Muistatkos, kun näytin sinulle jo kuvan tästä nukke Pärttylistä? Siitä on parisen kuukautta aikaa, kun Pärttyli meille muutti ajatuksena tehdä siitä vanhemman pojan eläintentutkija Papanaisen taloon. Poika ei nukkea huolinut, mutta minäpä teinkin siitä pirteän puutarhurin, joka kantaa alituiseen mukanaan Edvin-Etanaa. Pärttyli sai nimensä jostain alitajunnasta.

 
Pärttyli on sateisena, koleana kesäkuun päivänä kietoutunut Miran virkkaamaan huiviin.

Rikkinäisen lyhdyn olin jo heittää lukuisten korjausyritysten jälkeen roskikseen, mutta rakensinkin siitä Pärttylille viherhuoneen, ihan pienen kamarin, jossa on sänky ja pöytä kukkaruukuille. Pullossa on juomavettä ja puutarhatontut auttavat kukkien hoidossa. Pärttyli on vähään tyytyväinen kaveri. Kivikkokasvit hän on lainannut kukkapenkistäni.

 


 




keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tarpeistoa ostettuna ja askarreltuna

Viime viikot ovat olleet hiljaisia nukkekotirintamalla kesän superaskarteluviikkojen jälkeen. Jotain tapahtuu miltei päivittäin, mutta tuloksia syntyy hitaasti. Olen askarrellut roomboxia, mutta se ei kestä vielä päivänvaloa. Jotain pientä on kuitenkin valmistunut ja hankintojakin on tehty silloin tällöin.

Papanaisen saunojat tarvitsivat polttopuita ja niinpä tein bambutabletin rimoista puunkantotelineen. Polttopuut ovat vaatimattomasti mummulan visakoivua.



Papanaisen Liisukka on saanut keltaiseen kamariinsa uuden päiväpeitteen, tyynyt ja verhot. Verhokangas on kierrätyskeskuksesta ja päiväpeittokangas on A:lta vaihdossa.

 
Pennosten pöytään on haettu vähän sadonkorjuun antimia. Mustikkapiirakka on leivottu mikrohelmistä ja Fimosta, myös punajuuret Fimoa. 
Ihanat Arabian astiat ovat Kaisan käsialaa ja jauhot sekä mannaryynit nukkekotikirppiksen H:lta. Kiitos!

 
Blogin päivittäminen on se, joka jää muiden juttujen jalkoihin. Paljon esiteltävää mm. Papanaisen lastenhuoneista ja huutokauppaostoksista tulossa, pysykää kanavalla!
 

maanantai 11. elokuuta 2014

Suomen toreilta

Sen verran on Napittaja kesällä reissannut, että uusia kirpputorejakin on koluttu. Löydöt ovat pikkuisia, mutta niin on hinnatkin.

Uudestakaupungista löytyi norsuja, sillä Joku nukkekodeissani keräilee niitä mielellään. Orava menee tyttären 1:1-ikkunalaudalle ja leijona eläintutkijan huoneeseen kahden muun leijonan seuraksi.



Samaisesta kaupungista, meren ääreltä, pellon keskeltä tuli vastaan myös pikkuruinen pihakirppis, josta löysin purjelaivan ja sorsat. Laiva on laitettu Papanaisen saunakamarin kaapin päälle.



Pengonpohjan koululta, Ylöjärveltä löytyi nauhoja ja pitsein koristeltuja nenäliinoja. Lakanoihin olisi tarkoitus käyttää näitä. Oranssi kangas on hiukan liian suurikuvioista nukkekotiin, mutta tulipahan tähän samaan kuvaan. Helmet löytyvät Napittajan kaulasta.


 
Fiskarsin torilla herttainen täti myi Fazerin puista karkkilaatikkoa ja virkattuja miniliinoja ja minähän ostin. Laatikkoon laitoin tapetin ja muutaman kauriin seisoskelemaan. Se on ikuisuusprojektini 1:1 -elämässä. Liinoista yksi päätyi Pennosten vessan lattialle, toinen Papanaisen saunakamariin, kolmas Papanaisen makuuhuoneeseen.
 
 
Kiertelen hyvin mielelläni erilaisia kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia, mutta kuten olen monesti sanonut olen löytänyt nukkekodin kalusteita vain pari-kolme kertaa, nekin väärää kokoa tai muuten kummallisia. Tällaista askartelutarviketta ja koriste-esinettä kuitenkin löytyy, kun katsoo maailmaa minisilmin. Kaksi kolmesta nukkekodistamme ovat kyllä kirpparihankintoja. Yhden talon jätin taakseni, kun kävin synnyinkaupungissa kirpparilla ja siinä oli sentään valtavan hienot retrotapetit!
 
Anoppilassa keräsin pyöreiden kivien tieltä sileitä kiviä ja vaatetin nukkeja, sillä roombox-askartelu on käynnissä. Alumiiniteippikin löytyi autotallin hämärästä, joten pian kuulette ja näette...
 
Sitä ennen esittelen teille Pärttylin viherhuoneen, joka syntyi sateisena kesäkuun päivänä.
 
Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat lukijani, välkommen till mina nya läsare! <3