lauantai 30. tammikuuta 2016

Ruut

Mietin ja haaveilin kauan ja sitten syntymäpäivälahjaksi itselleni tilasin Vallinevan Saaralta nuken. Saara ymmärsi muutamasta sanasta, millainen tytön tulisi olla; haaveileva sekä lukemisesta ja appelsiineista pitävä ja ehdottomasti punatukkainen.

Tässä on Ruut, tyttö, joka ei koskaan kasvanut suureksi ja on oikein onnellinen siitä. Ruutilla on aikaa siihen, mistä kaikki muut vain haaveilevat eli lukemiseen, istuskeluun, pienten, kauniiden esineiden keräilyyn, niityllä kävelemiseen, meren katseluun, maalaamiseen, hassujen ajatusten kirjoitteluun, päiväunien nukkumiseen ja siihen haaveiluun, tottahan toki myös.Ajattelin Ruutin ensin tekemääni kirjataloon, mutta se on aivan liian pimeä ja pieni huone näin suloiselle tytölle. Nyt olen kuvannut Ruutin puisessa, tapetoidussa karamellilaatikossa. Aika näyttää, mikä Ruutin tuleva koti on. Tyyliltään talosta tai huoneesta tulee kuitenkin vähän erilaista, mitä yleensä olette tässä blogissa tottuneet näkemään. Ruut pitää pehmeistä väreistä ja vanhoista, kulahtaneistakin esineistä ja huonekaluista.Ruutilla on hameensa alla herttaiset kukkapöksyt ja raidalliset säärystimet


Kaunis kiitos Saara! Nojatuoli on myös Saaran tekemä. Kaapin tein kerhossa vanhoista kirjankansista ja viuhkan palasesta ja lopuksi maalasin pistaasinvihreäksi. Kannu on Katin keramiikkaa ja taulut Hannan sudista.


11 kommenttia:

 1. Ihana Ruut <3 Saaralla on nukentekemisen taito <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. :) Taulut ovat itseasiassa stylus-maalausraudalla maalattu vahaväreillä :) ja aivan syötäävn ihana nukke ja miljöö sopii niin täydellisesti. ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä, tekniikka on aivan vieras minulle. Niin kauniit värisävyt tauluissasi!

   Poista
 4. Ruut on supersöpö! Vähän niin kuin Rose "Kahdeksan serkusta" -kirjasta, ja vähän Runotyttöä ja Annaa... Hihhih, olen lukenut muutaman tyttökirjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Ruut on jonkun kirjan henkilö. Ehkäpä hänestä täytyy vielä pieni kirja kirjoittaa... Hmm, en olekaan lukenut tuota Kahdeksaa serkusta.

   Poista