sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ruutin talo

Kovin tuskallista on miettiä ja suunnitella eikä sitä sillä tavalla mitään valmista synnykään, kun Napittajan askarteluista on kyse. On vain parasta ottaa pahvilaatikko ja kasa Bilteman sytyketikkuja,  mennä kerhoon, huokailla pariin kertaan syvästi ja ruveta sitten leikkaamaan ja liimaamaan. Eri Keeper on parjattu liima, mutta kyllä se tässä hommassa toimii. 

Kerhossa sain homman alkuun, kopiopaperilaatikosta alkoi näkymään talon hahmo. Ikkunoita on talossa monta, sillä valo täytyy saada sisään, mutta sitäpä tuskailen varmasti vielä monta kertaa, sillä en yhtään tiedä, miten tehdä ikkunoihin ristikot ja ikkunapuut. Kuvassa on jo viikonlopunkin aherrus näkyvissä ja kaappikin liimattuna seinään. Viikonloppuna olen jatkanut lattia- ja tapettihommilla. Oksasakset toimivatkin varsin hyvin tikkujen katkaisussa. Alakerran lattia saa jäädä luonnonväriseksi. Yläkerrassa tarvitaan vielä hiekkapaperin hipaisua, että pinnasta tulee kulunut. Lattialistat on myös maalattava valkoiseksi. Seiniin valitsin yllätys, yllätys hyvin rauhallisia ja vaaleita tapetteja, sillä kalusteissa on väriä. Yläkerran lehväkuvioinen tapetti on hyvin vanha. Se on löytynyt ystäväni edesmenneen isän talosta ja olen saanut pienen rullan jo silloin, kun nukkekoti oli vasta pilke silmäkulmassani. Alakerran keltasävyinen tapetti on kierrätyskeskuksesta.Katolle on tulossa vielä pikkukamari kylpyammeineen sekä kattoterassi. Sopiva laatikko saisi siis löytyä pian. Portaita ei talossa ole ihan siitä syystä, että minua ei huvita niitä tehdä, kauhean hankalaa ja tilaa vievää sellainen.

Ja sitten vähän mallailua. :) 
6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen talo ja tarvikkeet! :)

  VastaaPoista
 2. Tuleepa iloisen kotoinen koti!

  VastaaPoista
 3. Hieno alku! Minä kyllä viihdyn Erikeepperin kanssa, mielummin se kuin esim. Tacky glue..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on jo päästy vähän alkuakin pidemmälle viikonloppuna. Laitan kuvia, kunhan saan aikaiseksi. Hintakin on Erikeeperillä mukavampi kuin erikoisliimoilla.

   Poista