lauantai 29. maaliskuuta 2014

Taloni

Minulla on kaksi taloa, molemmat mittasuhteiltaan 1:18, joten pinta-alaa nämä eivät paljon tarvitse.

Pennosten koti on jonkun itse tekemä mikälie Lundby-kopio, jonka olen kirpputorilta ostanut. Talo henki jo ostohetkellään retrotunnelmaa, joka vei sisustuksenkin sille tielleen. Talon aarteita ovat siskoni nukkekotikalusteet 60-luvulta sekä omat lapsuusmuistoni 70-80 -luvuilta. Retrokimaraa ja värejä löytyy siis yllin kyllin. Olen väsännyt pikkujuttuja omin käsin kierrätysmateriaaleista ja Fimo-massasta sekä hankkinut paljon ihania juttuja fb:n kirppareilta sekä nukkekotimessuilta. Ompelukset on mietitty, mutta toteutus kirpaisee. Kyllä en yhtään tykkää neulasta ja langasta, ymphh.

Mäyräkoira Pikkelsi on ainoa ruumiillistuman saanut olento Pennosten talossa. Se on erään taitavan tekijän luomus nukkekotikirppikseltä. Nukkeja en taida talooni haluta, mutta sen verran voin kertoa, että äiti Pennonen rakastaa vihreitä kukkatapetteja ja iskä Pennonen piirtää ammatikseen aurinkoja. Lastenhuoneessa on kerrossänky ja paljon, paljon leluja, joten lapsia on tainnut perheeseen siunaantua enemmänkin. Pintaremontti on vaiheessa ja paljon pieniä yksityiskohtia on tarkoitus väsätä, kunhan aikaa löytyy.

 
Toinen taloni on tuore hankinta viikon takaa. Myin pikkuisen Lundbyn pois, koska sen kanssa tuli lapsilla riitaa huoneiden riittämättömyydestä. Minä puolestani olin etsinyt Pennosten taloon alakertaa liikehuoneistoja varten. Nelikerroksinen Lundby tuli vastaan fb:n nukkekotikirppiksellä ja ihan pienen mietinnän jälkeen ostaa täräytin sen ja kotiinkin hain samana iltana.
 
Toisen pienen mietinnän jälkeen en ryhtynytkään kerroksia purkamaan vaan päätimme lasten kanssa niin, että heistä jokainen saa sisustaa taloon oman huoneensa ja minä saan yhden kerroksen kahvilaa ja lelukauppaa varten. Ne molemmat ovat nukkekotihaaveita nuoruudestani saakka. Talon edellinen omistaja on tehnyt huolellista työtä maalatessaan listat harmaiksi ja meidänkin makuun sopivia tapetteja on laitettu seinille, joten olisi sääli purkaa kokonaisuus osiin.
 
Talossa on jo kovat leikit kesken pintaremonttia odotellessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti