torstai 26. helmikuuta 2015

Tontturakkautta - ensi silmäyksellä!

Meillä oli aivan tavallinen kerhoilta.

Eikun, meillä oli epätavallinen keskiviikon kerho, sillä perheeni oli lomareissulla ja kutsuin kerhokaverit meille kotiin kylmän kellarin sijaan. Aiheena oli matkalaukut ja niitä väkersinkin, mutta en nyt joutanut niistä kuvia ottamaan, sillä minulla on tärkeämpääkin kerrottavaa.

Elina on saanut tonttutaudin ja toi vastavalmistuneet tonttunsa sekä ompelukoneen mukanaan tarkoituksena ommella tontuille vaatetta. Siinä tonttukasassa oli yksi pömppövatsainen, pörröpäinen poika, jota en voinut enää laskea pöydälle, kun sen kerran syliini otin. Kölli on nyt minun. Ilta jatkui askartelun merkeissä ja Kölli sai toiveeni mukaiset vaatteet: puseron Miran paidanhihasta, makkaralla olevat housut polvipaikkoineen ja henkselit sekä sammalmyssyn. Kölli on vakava, mutta kiltti tonttupoika.

Muiden lähdettyä nukkumaan jatkoimme Elinan kanssa kerhoilua yli puolenyön ja kuinkas ollakaan! Katselimme vielä tonttuja ennen laukkuun pakkaamista ja tuo tyttönen sai jäädä meille myös. Sillä murulla on lovi leuassa ja suu mutrulla, ei sellaista ilmettä voi vastustaa.

Ennen nukahtamista mietin tyttötontulle nimeä ja tulevaa asumusta. Aamulla oli ajatus kirkas! Köllin siskosta tuli Kerppu ja jostain on nyt etsittävä risa minikasvihuone sisaruksille. Vihreää tulee olemaan ja etanoita, leppäkerttuja sekä toukanpoikia, joita tontut saavat kasvattaa.


2 kommenttia:

  1. Voi yhen tähen, mikä sisaruspari! Nimet ja vaatteetkin on just nappivalinnat! Toivottavasti kaverit saavat kasvihuoneensa pian..

    VastaaPoista
  2. No, eikös! :) Ikeassa olisi kasvihuoneita, mutta minä en oikeastaan koskaan osta mitään uutena, joten olkoot nyt vielä. Etsinnät käynnissä!

    VastaaPoista