torstai 10. joulukuuta 2015

10.12.


Joulukuun kymmenes päivä ja on aika esitellä teille uusi Tonttula. Se viime vuotinenhan muuttui Pikkaraisten orpokodiksi. Olen antanut itselleni luvan rakentaa uuden talon tai roomboxin, jos löydän sopivan, edullisen puulaatikon ja tämä löytyi viime lauantaina kirpputorilta. Aika rujo loota, mutta jouluisilla papereilla ja sikarilaatikon kannesta tehdyllä lisäkerroksella siitä syntyi kelpo Tonttula. Kalusteet ovat melko lailla vanhasta Tonttulasta. Valkojalkaisen pöydän löysin Suuresta Snadista.Olen nyt jotenkin hassusti mieltynyt sinisen ja punaisen yhdistelmään, mutta sehän sopii jouluun, vai mitä? Matto on kurjista kuvausolosuhteista johtuen jäänyt alakuvassa aivan pimentoon, mutta se on Marken tekemä ja sopii tosi hyvin tonttujen sänkyjen väliin. Lattian päällystin virolaisen käsityölehden räsymattokuvalla.


Mattovärkit eli joululiinan löysin samalla kirppiskierroksella kuin laatikonkin. Muutama matto meni jo myyntiinkin fb:n nukkiskirppikselle. Pöydässä Jatan rosolli ja sillikippo. Omenamuki on viime vuoden tekeleitä, samoin lautaset sen alla.


Tofan lipasto löysi oikeutetusti paikkansa Tonttulasta. Lipaston päällä Annan paperikuusi viime joululta, Teijalta ostettu leikkuulauta ja Miljan kalenteripaketista hurjan kaunis kynttilänjälka kynttilöineen.


Pönttöuuni oli pysynyt ehjänä kesän yli säilytyksessä. Prismasta löysin puisia lumihiutalekuvioita ja tein yhdestä pöydänkannen. Oli muuten vaikea valita, koska yksikään lumihiutale ei ole samanlainen. Tekemäni mustikkakangastuoli päätyi siis tähän taloon, vaaleanpunainen tuoli on Saaran tekemä.


Tässäpä vielä Tonttulan asukkaat Tip ja Tap. <3

Tällä talolla on kumman terapeuttinen vaikutus. Ihan tuntuu sitä tuijottaessa, että joulu saisi jo tulla. 2 kommenttia:

  1. No en ihmettele terapeuttista vaikutusta. Tässä tonttulassa on valtavan hyvä tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuijottelulla ei ole kyllä kovin myönteinen vaikutus 1:1-talon joulutunnelmaan. ;)

      Poista