maanantai 5. toukokuuta 2014

Heräteostos

Lähdin viemään lauantaina kirpputorille myytävää ja tulin talo kyydissä, kaksi euroa köyhempänä takaisin. No, kun sai niin halvalla ja onhan se valloittava tilansäästökoti.

Talon pohjassa lukee "Blue Box" - Made in Hong Kong. Söpö, muovinen retroihanuus jostain 70-luvulta. Kävin vielä tarkastamassa ko. pöydän huonekalujen toivossa, mutta eihän siellä niitä ollut.

Nuorempi tyttäreni talon sitten omi Vauvalakseen. Sehän sopii, sillä toisella parieurosella ostin neljä kiharahiuksista vauvaa, jotka ovat kyllä kooltaan 1:12 samaten kuin tuttipullo ja lelupupu, jotka ovat Nukkelan loppuunmyynnistä. Safarin kumiset vauvat Eepo ja Loopo ovat kooltaan aika passeleita. Vessakalustus on vauvatalossa ratkaistavissa rivistöllä pottia.

Hurahdin tästä pienokaisesta niin paljon, että sunnuntaiehtoona, elokuvaa katsellessa tapetoin sen seinät valtavilla paperinpalasilla kuten origami- ja askartelupaperilla. Olohuoneen "isolle" seinälle käytin oikeaa tapettia. Väreinä talon omia värejä: vaaleansinistä, vaaleanpunaista ja punaista. Rakastan kuviopapereita ja tämä projekti olikin oikein paperi-ilottelua, suorastaan irrottelua. Talon keltaiset, muoviset ulkoseinät jätin sellaiseksi, samoin nuo pahviset kuvioidut väliseinät. Lattiatkin saavat olla vaaleanpunaiset. Mikähän idea tuossa taka- ja sivuseinien käsittelemättä jättämisellä on ollut, hmm?

Meiltä löytyi yksi Blue Boxin huonekalukin taloon, mutta tuo peilipöytä näyttää minusta ihan liian suurelta. Ehkä koon kanssa ollaan ajateltu pientä leikkijää.

Jean-sarjan pikkuiset nojatuolit ja pöytä saattaisivat istua kooltaan ja tyyliltään taloon, mutta enpä taida raaskia luopua niistä Pennosten lastenhuoneessa olevista.

Sunnuntainakin oli kirppispäivä, kun kävimme perheen kanssa peräkonttikirppiksellä. Ja oho, siellähän oli samanlainen Blue Box myynnissä, hintaa 5 euroa. No, kävin sitäkin silittelemässä, mutta järki-ihmisenä jätin jollekin toiselle talolliselle. Pikkuista lelukaupan myytävää kyllä löysimme esikoisen kanssa mm. pikkuriikkisen, punaisen keinuhepan, joka pääsee Vauvalan leluksi.

Hyvien löytöjen viikonloppu!

Vauvala jääköön kuitenkin toviksi elämään omaa elämäänsä tyttären hyllylle. Tai sitten ei, on se niin ihana.

Kaikki täällä tällä hetkellä elävät omaa elämäänsä ja pölyyntyvät, koska 1:1-elo ei anna tarpeeksi aikaa harrastaa, plääh.

 
 


 
 

2 kommenttia:

  1. Tosi ihana tuli tuosta Blue Boxista! Minullahan on kaksi samanlaista taloa, ostin ensin yhden enkä pystynyt olemaan ostamatta toista :D En ole raaskinut tapetoida kun ajattelin, että parempi pitää alkuperäisessä asussa, mutta nämä kuvat nähtyäni taidan kyllä muuttaa mieleni...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuon boxin valkoiset takaseinät olivat täynnä liimajälkiä, joten ne oli kyllä peitettävä tapetein. Muut seinät saavat täälläkin olla rauhassa. Tyttäreni olisi halunnut tapetoida myös ne kuvalliset pahvit, mutta niitä en raaski tuhota. Kaavat sai piirrettyä helposti talon takapuolelta. Blue Box on projektina hankala, kun noin pieniä kalusteita ei meinaa löytää sitten millään enkä toisaalta haluaisi rahaakaan tähän käyttää juuri yhtään. Meillä ne kuusi vauvaa siellä odottavat kehtojaan ja pinnasänkyjään.

    VastaaPoista