tiistai 15. heinäkuuta 2014

Heja Sverige!

Mistä aloittaisin? Kameran laturi löytyi ja juttua on ihan mahdottomasti kerrottavaksi ja näytettäväksi. Päivittelen teidät pökerryksiin lähipäivinä...

Lapset olivat viime viikon isotädin ja isovanhempien hoteissa ja minä yritin askarrella parhaani mukaan. Papanaisen olohuone sai tapetin paikoilleen ja sisustus pääsi vauhtiin. Olenkohan sanonut jo sata kertaa, etten ymmärrä sinistä, en tykkää sinisestä, en sovi sinisen kanssa yhteen. No, tuo nukkekotikerhon Miralta saatu tapetti on kuitenkin kaunista, siinä on lemmikkejä ja niistä pidän. Tapetti sekä Lundbyn Peppi-TV ja Lundby Barton senkki oli lähtökohta ruotsalaisuutta ylistävälle sisustukselle. Ihan oikeasti, Ruotsista minä pidän, ruotsia ymmärrän ja Ruotsiin halajan. TV:n vieressä on kaurispatsas, joka on tehty napista ja riipuksesta. Kauriita kerään sekä nukkekoti- että tosielämässä, kun kauris olen itsekin.

 

Lapset halusivat modernia ja sen verran annoin periksi, että liimailin laskosverhot ja sohvan ajattomasta valkoisesta pellavasta. Sohvatyynyihin piti sitten jo saada väriä sinisestä kirpparikankaasta, josta myös tein nojatuolin. Runkona näille toimii puukalikat ja paksu askarteluhuopa, nojatuolin käsinojat on leikattu Ståhlbergin omenaleivän puupakkauksesta ja ne aion käsitellä vielä tummahkoksi. Mallina käytin Lundby Barton sohvaa. (suokaa anteeksi vankkumattomat Lundby-fanit). Olen tuoleihin kovin tyytyväinen.

Ruotsissa on melkein joka asunnon ikkunalla kaksi lamppua, Papanaisilla vain yksi, sillä puuhelmiä ja pelinappuloita oli vain - no, yhdet kumpaakin. Tuo kissa on Pulla Poskinen. 

Sininen kaappi on Minikirppikseltä ja joka toinen päivä olen maalaamassa sen uusiksi. Sanokaas mielipiteenne. Tähän siniseen olkkariin tuo kyllä sopii, mutta jokin tökkii. Pidän kyllä ovikuviosta. Hyllystä puuttui taustalevy, joten korvasin sen kuviopaperilla päällystetyllä pahvilla. Ehkä se onkin tuo taustapaperin kuvio, taidan vaihtaa sen. Pennosilla on hyllyssään maatuska, Papanaisilla Taalainmaan hevonen, naturligtvis. 
Kirpparilta löytyneistä kultaisista valokuvakehyksistä ja hollantilaisten siirappivohveleiden pakkauksen kuvioista tuli kivan ruotsalaiset taulut.
 
Pöytä on Blue Box -merkkinen ja "mosaiikki" luo ylellistä tunnelmaa. Nukkekotikerhon Marke antoi nuo siniset pikkuiset napit, joista tulee valokuvasommitelma seinälle, kunhan tulostamiseen löytyy inspiraatio. Ihme juttu nuo napit, sillä olen itse löytänyt yhden samanlaisen punaisen joskus kirpparilta ja tehnyt siitä jo valokuvakehyksen Pennosille ja haikaillut lisää, mutta luopunut samalla toivosta, sillä napit ovat vanhoja. Eläköön kirpparit ja kiitos Marke!

 
 2 kommenttia:

  1. En maalaisi tuota sinistä kaappia, sehän on aivan ihana! (Olisin ostanut sen itse, jos olisin ehtinyt, heh). Kivoja sisustuksia sinulla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, en maalaa sitten. Tuon taustapaperin kyllä vaihdan. :)

    VastaaPoista