torstai 24. heinäkuuta 2014

Nukkekotikerhossa näperrettyä


Kesän mittaan on kerhossa kokeiltu kahta minulle vierasta juttua: hartsi ja kaavat.

Hartsista syntyi kompastusten kautta akvaario, jossa ui partamonni ja kaksi piikkisilmää. Altaassa on hiekkaa, kiviä, puun pätkä ja muovikasveja sekä Fimosta muovaillut kalat.Nämä kaikki on tehty korurasiaan, jonka muovi reagoi hartsiin sumentumalla. Irrotin rasiat "vedestä" ja tuo yksi on ihan onnistunut kappale.Kuvassa kaksi oikeanpuolista akvaariota on kuvattu takaa ennen rasiasta irrottamista. Tuo vasemmalla oleva merivesiakvaario sumeni vasta usean vuorokauden kuluttua ja vedestä tuli niin rosoinen, ettei kaloja juuri näe. 

Akvaarion askartelu oli haastavaa ja aikaa vievää, mutta silti tekisi mieli kokeilla tuuria vielä uusien hartsijuttujen parissa. Vänkä aine, sanon minä!

Toinen juttu olikin sitten vaatteiden teko kaavojen avulla. Onneksi oli Bilteman kangasliimaa eikä ompelulankaa ja kärsivällinen ope!
Tein sadetakin puuvillakankaasta, jonka lakkasin valmiina. Heh, takkia täytyy vielä vähän muovailla naulakkoon ripustettaessa. Säästin kaavat, josko niistä vielä joku pomppa talveksi syntyisi. Takin voisi pukea jollekin rimpulakätiselle nukelle, mutta Pennosilla asuu vain tuo tonttu Nuutero, mäyräkoira Pikkelsi ja se kilppari.

Nämä kaksi askartelua nivoutuivat mukavasti yhteen, sillä olen halunnut eteiseen naulakon, joka on nyt askarreltava sadetakille. Akvaario siirtyi minieteisen tieltä olohuoneeseen. Eteisen näette, kunhan se on valmis.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti