tiistai 29. heinäkuuta 2014

Saunomaan!

Papanaisen talossa ei ollut sijaa kylpyhuoneelle tai vessalle, mutta sauna ja varsinkin pukuhuone oli saatava.

Tapettitalon turkoosi kukkatapetti oli pohja pukuhuoneen värimaailmalle, samoin M:n tekemä mintunvihreä naulakko. Penkin päällinen sitoi sävyt yhteen ja siitä se sitten alkoi. Penkki on Tigerin pöytä, joka on pikku Oivan toimesta maalattu vesiväreillä vihreäksi. Akryylimaali ei ottanut kunnolla kiinni vesiväripohjaan ja kosteana maali tarttui sormiin, joten pinnasta tuli ihanan kulunut.Lauteet valmistin balsasta ja Ikean bambutikuista liimaamalla. Tummensin pintaa kuivapastelliliiduilla. Saunan laattalattia on kylmäsavulohipakkauksen maalattu muovi. Myös seinien panelit ovat tabletin tikuista. Saunan ja pukuhuoneen välinen seinä on pahvia ja kiinni vain toisesta reunasta, joten sitä voi hiukan raottaa, jos haluaa kurkata saunan puolelle.Pukuhuoneen 70-lukulainen Lundby Blue Heaven kaappi oli tähän saakka Pennosten makuuhuoneessa, mutta se oli värimaailmaltaan hiukan vääränlainen sinne. Nyt kaappi on omalla paikallaan ja niin ihana! Seinähyllykön ostin Forssan lelumarkkinoilta, samoin penkillä olevan saippuakuppina toimivan keramiikkakulhon. Saippua on omaa tekoa ja siihen on painettu Stabilo-tussin päällä joutsenen kuva.


Jos ostamme joskus mökin, jossa on sauna, niin pukuhuoneesta rakennamme tällä mallilla 1:1-version. Nyt vain istuisin ja katselisin tätä pikkuista. Tämä on tekosistani mieluisin.

Nukkekodit alkavat sisustuksiltaan olla valmiita ja sekös harmittaa kauheasti. Nyt on roomboxien vuoro ja kai sitä voi hetken kuluttua vähän talojakin jo remontoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti